BLOG

Als fotograaf ben je met veel meer bezig dan alleen foto's maken.  In dit Blog nemen we je mee in onze wereld. 


Een ander objectief kopen

Een vraag die regelmatig terugkomt in onze basiscursus, welk objectief heb ik nodig? En ons antwoord is iedere keer, zorg eerst dat je goed weet wat je wil fotograferen. Je geld kun je immers maar een keer uitgeven. Naast het feit dat dat laatste wellicht geen rol speelt bij iemand die het geld er voor heeft liggen, proberen we mensen eerst het fotograferen met de standaard lens bij te brengen. De ervaring leert dat men in het begin iets heel leuk vindt om te fotograferen en gaandeweg de interesse verschuift naar een ander onderwerp doordat we tijdens de cursus elkaar enorm inspireren en nieuwe ideeën op doen.

Lees meer »

Raw of Jpeg, wat moet ik kiezen?

Onlangs zijn we weer gestart met een basiscursus fotografie. Super gaaf om mensen te ontmoeten die dezelfde interesse hebben en mooiere foto’s willen maken. Met ruim voldoende afstand van elkaar en mondmaskers was het toch ook wel een beetje wennen. Een kleiner klasje is best heel gezellig. Ons handelsmerk, veel persoonlijke aandacht, hebben we in ieder geval volledig kunnen geven. En aan het enthousiasme van onze deelnemers te zien is dat zeker overgekomen.

Lees meer »

Fotograferen in de herfst

De dagen worden korter en in de avond is het zichtbaar sneller donker. De herfst is in volle gang. We herkennen de herfst vaak aan de mooie warme kleuren. De bladeren kleuren geel rood en bruin voordat ze van de bomen vallen. Een mooie kleurenpracht wanneer de zon schijnt. Helaas zijn er ook vele dagen grauw en grijs. Toch biedt de herfst veel voor mooie foto’s. 

Lees meer »

Intrek in de nieuwe studio en een v-flat maken

In april dit jaar kregen we de sleutels van alwéér zo’n hele mooie ruimte waarin wij als fotograaf kunnen werken. We konden ons geluk niet op met zoveel ruimte voor zowel de fotografie als onze cursusruimte, alles bij elkaar zal het zo’n 500 m2 zijn. Dit maakt het voor ons mogelijk om in het 1,5 meter tijdperk op een zo veilig mogelijke manier cursussen te kunnen geven. We hebben natuurlijk net als iedereen de nodige regels mbt corona opgesteld, voorzieningen getroffen.  Het ventilatiesysteem is goedgekeurd én we kunnen ook nog lekker buiten in een mooie omgeving foto’s maken tijdens de cursus.

Lees meer »

Het ontstaan van Studio Tubantia

Het was ergens in de zomer van 2016 dat Sandra en ik elkaar troffen in haar studio in Hengelo. Een ruimte van ongeveer 60 vierkante meter waar ze haar studiofoto's maakte. Het was erg warm ,  alle ramen stonden open en de ventilator draaide op volle toeren. Onder het genot van een kop koffie kletsten we over wat ons bezig hield in de fotografie.  We kenden elkaar al van de basisopleiding aan de fotovakschool die destijds in Enschede gegeven werd. Nadat we beiden de vakopleiding hadden afgerond en voor onszelf waren begonnen hielden we contact met elkaar. We wilden elkaar scherp houden op wat we deden en op onze ontwikkeling als fotograaf.

Lees meer »