Intrek in de nieuwe studio en een v-flat maken

Gepubliceerd op 11 oktober 2020 om 16:07

In april dit jaar kregen we de sleutels van alwéér zo’n hele mooie ruimte waarin wij als fotograaf kunnen werken. We konden ons geluk niet op met zoveel ruimte voor zowel de fotografie als onze cursusruimte, alles bij elkaar zal het zo’n 500 m2 zijn. Dit maakt het voor ons mogelijk om in het 1,5 meter tijdperk op een zo veilig mogelijke manier cursussen te kunnen geven. We hebben natuurlijk net als iedereen de nodige regels mbt corona opgesteld, voorzieningen getroffen.  Het ventilatiesysteem is goedgekeurd én we kunnen ook nog lekker buiten in een mooie omgeving foto’s maken tijdens de cursus.

 

Tijdens onze workshop portretfotografie onlangs hadden we perfect weer, we hebben karakteristieke portretfoto’s buiten gemaakt op leuke plekjes, oa.  ook geleerd hoe we ons model het best kunnen neerzetten en hoe stuur je je modellen aan.

Binnen hebben we portretfoto’s gemaakt bij de grote ramen, als achtergrond hebben we een v-flat gebruikt met een krijt-zwarte kleur. Het v-flat had ik diezelfde week nog snel even  zelf gemaakt van piepschuim, krijtverf en heeeeeel veel meters tape. Wat is nou een v-flat? En waar heb je het voor nodig?

 

Een v-flat is een scherm dat je kan gebruiken als achtergrond voor je portretten. Je kunt het ook gebruiken om een teveel aan licht tegen te houden als er teveel licht op je model valt.  De  witte achterkant gebruik je om het licht terug op je model te reflecteren. Het was best gemakkelijk om dit zelf te maken. Nou ja behalve het gedeelte met de tape dan, het aantal keren dat ik hierin heb vastgezeten of dat het tape aan elkaar was gekleefd zal ik maar niet beschrijven maar verder ging t wel goed gelukkig en het resultaat is geslaagd.

 

Zo'n v-flat is reuze handig wanneer je niet zoveel ruimte hebt om foto's te maken. Je kunt  hiermee portretten maken met een zelfgekozen kleur in de achtergrond. Je kunt het v-flat aan 2 zijden verven, wij hebben gekozen voor 1 witte zijde en 1 zwarte zijde.

Zet het v-flat naast een raam zodat er mooi daglicht op je model valt.

Doordat ik met piepschuim heb gewerkt is het v-flat licht en makkelijk verplaatsbaar. Je zou eventueel ook stevig karton kunnen gebruiken of iets dergelijks.

 

Misschien is het leuk om vaker tips te delen of heb je zelf tips?

Laat het ons weten in een reactie hieronder.

 

Tot blogs!

 

Door: Sandra Sturkenboom.

 

 

 

 

 

 

Foto 1. Voorbereiding

Foto 2.  Witte zijde v-flat (nog ongeschilderd)

Foto 3. Zwarte verf aangebracht.

Reactie plaatsen

Reacties

Klaas Dragtstra
4 jaar geleden

team Studio Tubantia, jullie zijn heerlijk laagdrempelig bezig. door jullie werkwijze verdwijnt het woordje moeten in 'gezellig samen leerzaam actief zijn'. het durf kapitaal van de cursist, (lees de durf (het talent) om iets te ondernemen) wordt door jullie geactiveerd. ga zo door