Het ontstaan van Studio Tubantia

Gepubliceerd op 21 september 2020 om 21:30

Het was ergens in de zomer van 2016 dat Sandra en ik elkaar troffen in haar studio in Hengelo. Een ruimte van ongeveer 60 vierkante meter waar ze haar studiofoto's maakte. Het was erg warm ,  alle ramen stonden open en de ventilator draaide op volle toeren. Onder het genot van een kop koffie kletsten we over wat ons bezig hield in de fotografie.  We kenden elkaar al van de basisopleiding aan de fotovakschool die destijds in Enschede gegeven werd. Nadat we beiden de vakopleiding hadden afgerond en voor onszelf waren begonnen hielden we contact met elkaar. We wilden elkaar scherp houden op wat we deden en op onze ontwikkeling als fotograaf.

 

Het was in dit gesprek dat we spraken over een samenwerking waarbij we gezamenlijk de studio zouden gebruiken. We maakten afspraken over het gebruik en de inrichting van de studio. En begonnen een voor ons beiden nieuwe periode.  Na enkele maanden spraken we ook over het geven van een fotocursus voor beginners. De ruimte waarin we zaten was daarvoor eigenlijk te klein. En zogezegd zouden we onze ogen eens openhouden voor een andere locatie. Op zoek naar een andere ruimte.

 

Begin augustus 2017 namen we onze intrek in het voormalige gebouw van de Twentsche Courant Tubantia aan de Getfertsingel in Enschede. Hier was ruimte genoeg om alles te doen wat we wilden. Een naam voor onze studio was nog wel een dingetje. Het moest in ieder geval iets met Twente te maken hebben. Achteraf gezien hebben we daar met dit pand helemaal niet zo lang over nagedacht. Studio Tubantia was een feit.

 

Eind 2019 kregen we echter het bericht dat we het pand moesten verlaten en moesten we op zoek naar een andere locatie. Waar ga je heen nadat je zo een mooie locatie hebt gehad. Een plek waar je zowel de studio als ook een instructieruimte beschikbaar hebt. De zoektocht begon opnieuw. Tijdelijk moesten we terug naar de plek waar ooit onze samenwerking begon met ditmaal nog minder ruimte. Het paste echter niet. 

En alsof het zo had moeten zijn kwam onze huidige locatie op ons pad. Een prachtige locatie met enorm veel ruimte zowel binnen als rondom het pand. Compleet met een parkje en picknicktafels. Studio Tubantia is nu gehuisvest in Hengelo aan de Hazenweg 121.  

 

Door Bernard de Mari

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.